Coalgulatie/zapper

Zapper
Zapper

Bij coagulatie worden kleine goedaardige huidoneffenheden weggebrand.

Bij 2care4skin gebruiken wij 2 methoden; coagulatie doormiddel van blend en behandeling met de zapper. Afhankelijk van de aandoening wordt de keuze gemaakt voor een van beiden.

Coagulatie door middel van blend

Wordt bij 2care4skin voornamelijk ingezet bij:

  • bloedvaatjes
  • couperose

Wanneer het oppervlak groter is wordt veelal IPL voor de vaatjes geadviseerd.

Bij deze methode gaat de huidtherapeut met een klein naaldje oppervlakkig het bloedvaatje in. Het naaldje wordt warm waardoor het bloedvaatje wordt stuk gemaakt. Na de behandeling is de huid vaak wat rood en kan deze warm aanvoelen. Tevens ontstaat op de plek van behandelen vaak een korstje, belangrijk is om hier niet aan te zitten, voor een goede wondgenezing.

Coagulatie doormiddel van de ZAPPER

Wordt bij 2care4skin voornamelijk ingezet bij:

  • fibromen
  • verruca seborrhoïca (ouderdomswratten)

De ZAPPER is een apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Tijdens de behandeling wordt met een puntige elektrode warmte gegeven op het te behandelen gebied, hierdoor wordt de fibroom of verruca seborrhoïca plat gemaakt. Met de zapper kunnen ook grotere oppervlakken zoals het lichaam behandeld worden. De behandeling is gevoelig en nadien kan de huid warm voelen en rood zijn. Daarnaast ontstaat er een korstje, belangrijk is om hier niet aan te zitten, voor een goede wondgenezing.

Related Articles